Instagram

domingo, 28 de agosto de 2016

Barretes casolanes!! ByeBye PowerBar!!!

Te collons la cosa, 3 del matí barraques de Banyoles, unes quantes ratafies de més,i  la senyoreta Clöe explicant-me com fer barretes energètiques!! Jejejej. La veritat és que mai se m'hagués acudit que podia preparar-me les meves pròpies barretes, ja m'havia acostumat a endur-me una bosseta amb algun dàtil i quatre fruits secs, quan sortia a entrenar, i des d'aquella nit, barretes, molt millor!!! A més, mai m'han agradat les típiques PowerBar, compactes i denses que quan tens la boca seca de l'esforç no hi ha qui se les empassi... com intentar menjar-te un "polvorón" sense saliva jejejeje, Per cert Adrianaaa, tenim un concurs de barretes pendent eeee!!!

A aquella època casi no hi havia cap marca que fes barretes sense gluten, i si hi era, segur que les venia caríssimes, per variar, com tot el que envolta el món de l'alimentació sense gluten, caríssim i, normalment, dolentíssim... En fi, que em va anar de puta mare trobar la recepta per fer-me les barretes, a més d'estar segur de que no porten gluten, conec, de primera mà, tot el que porten!

Va, vaig a explicar-vos com les faig, la recepta l'he anat canviant amb el temps, de fet crec que cada cop que en faig vario alguna coseta, així sempre són diferents!

De fet és ben senzill, ja veuràs que amb un pim pam tens barretes per uns quants dies!

Ingredients:

-75g de nous
-75g d'avellanes
-75d d'ametlles
-300g de melassa d'arròs
-1 galeta d'arròs
-2 torradetes de fajol
-3 dàtils grossos
-1 culleradeta de chia
-1 culleradeta de llavors de lli
-1 culleradeta de pipes torrades
-2 cullerades de cafè soluble (una mica de cafeïna sempre va bé)
-2 cullerades de cacau pur o garrofa en pols
-4 cullerades grosses de coco ratllat


-Primer agafem les avellanes, les ametlles i les nous i les trinxem amb la picadora (si t'agrada trobar trossos grossos de fruits secs trinxa-les amb el morter)
-Després hi afegim les llavors de lli, la chia, les pipes, la galeta d'arròs i les torradetes de fajol, i ho tornem a triturar.

-Abans de afegir-hi els dàtils agafem 2 cullerades soperes ben plenes de la picada i les guardem a part. Ara si afegim els dàtils (pensa a treure el pinyol!!) i tornem a triturar.
-Preparem un recipient (jo faig servir tupers una mica grans) amb paper de forn a sota, que en sobri per les vores, i el deixem a mà. Assegura't que t'hi cabrà, si no prepara'n 2!!
-Amb una olleta petita hi posem la melassa d'arròs, i ho posem al foc fort.
Anem barrejant fins que la melassa quedi líquida i comenci a bullir.
-Tant punt arranqui el bull hi tirem la picada, el cafè soluble la garrofa i 2 collerades grosses de  coco ratllat, i barregem bé que quedi tot unificat vigilant que no s'enganxi.
-Un cop tot barrejat, i aprofitant que està líquid ho aboquem al recipient i ho deixem reposar un moment. aprofita per deixar els estris amb aigua calenta, aixi serà més fàcil de rentar!!!
-Ara les barretes ja estan, però per poder tallar-les i embolicar-les, el que faig és posar-les al congelador un parell d'horetes, així quan ho trec es pot tallar tranquilament (t'has d'espavilar que es descongelen molt ràpid!)
-I el toc final, agafem la picada que haviem reservat al principi hi afegim la resta de coco ratllat, i ho posem a dins d'un tuper. Un cop tinguem les barretes tallades a la mida que vulguem, les anem posant al tuper on tenim la mescla de picada i coco i fem com si ho garbelléssim, així queden les barretes arrebossades. Això va bé per 2 coses, no queden tan pringoses i les pots remenar bé amb les mans, i a més l'hi donen un toc boníssim!!
I ja està!! Jo per guardar-les, les embolico amb film transparent, i, si pots, guarda-les al congelador, aixi es conserven millor, i total al cap de 5 minuts de treure-les ja s'han descongelat!
Un cop l'hi tinguis les mides preses, pots fer mil combinacions, amb figues seques, altres fruits secs o fruita assecada, pots canviar el que vulguis i posar-hi el que més t'agradi, això ja és cosa teva, aquí jo no m'hi poso!!
 

















Aviam si t'animes a comentar la teva varietat!! 
Salut, kilometres i bon profit!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario