Instagram

viernes, 19 de agosto de 2016

Celiac? "Pos" mira quina Quiche!!!!

És curiós com canviem les persones a mesura que ens anem fent grans, jo mateix fins fa cosa d'un parell d'anys era incapaç de cuinar més enllà d'una truita o un ou ferrat. Ara no me'n puc estar!! Em passo el dia mirant platets i cosetes per internet (Instagram i Facebook sobretot) i buscant barreges dels plats que ja he cuinat amb els que vaig veient.

Com que crec que una bona alimentació es bàsica per preparar un repte com la Transpyr, de tant en tant posaré alguna recepte, per anar fent boca cosetes fàcils ràpides i saludables!! (ja no dic bones, perquè això depèn de cada paladar jejeje ;P)

Jo sóc celíac, (intolerant al gluten, no puc menjar alguns cereals com el blat, la civada, l'ordi, el segol...) i per no acabar menjant sempre arròs a la cubana, vaig començar a mirar receptes per variar una mica i, si t'ho curres una mica, no trobes a faltar per res, el blat i tots els seus derivats!! Aquí ja no entraré en polèmiques de si és millor o no, fer una dieta sense gluten, llet, sucres refinats, etc... crec que el millor és que, cadascú faci les seves proves i aprengui el que l'hi senta millor al seu cos, jo personalment a part del gluten, intento no consumir sucres refinats i he eliminat, tant com he pogut, els làctics (el formatge és superior a mi, d'alguna cosa ens hem de morir!!) i, per descomptat, no vull ni sentir a parlar de tot el que vindria a ser "bolleria industrial" embotits industrials (pernil dolç, mortadel·les amb la cara d'en Mikey Mouse...) i totes aquestes marranades carregades de sucres i greixos saturats!!

Va!!! Al tema!!!
Avui he descobert gràcies a Instagram i @lacocinadecarlaymafer que a base de plàtans mascle, es poden fer masses per a pizzes, quiches, pastisos, empanades... I m'ha fet gràcia provar de fer una quiche. El farcit de la quiche me l'he inventat segons el que em venia de gust i el que havia vist en altres receptes, i he canviat la crema de llet per ricotta.

Així són els plàtans mascle

-Primer de tot, pela els plàtans, talla'ls a rodanxes i pose'ls a bullir en una olla amb aigua, el suc d'una llimona, sal i un raig d'oli.
-Mentrestant, en una paella, ves poxant  la ceba, el carbassó i el bacó, i quan veiem que ja està casi tot llest afegeix-hi un parell de grapats grans d'espinacs frescos. Pensa que els espinacs redueixen moooolt, aixi que encara que sembla que n'hi poses molt, acaba quedant en res!!
Poxant la ceba, carbassó i bacó
Dos grapats grans d'espinacs acaben aixi
-Quan el plàtan estigui tovet com una patata bullida, treu l'aigua i fes-ne un puré amb un parell d'alls ratllats i una cullerada de llavors de llí (com que em quedava molt sec, hi he afegit un rajolí de llet d'arròs). Agafa un motlle d'aquests que es desmunta el lateral, i amb un pinzell pinta'l amb oli de coco. Posa-hi la massa i aixeca els laterals fent com un recipient. Punxa la base amb una forquilla i torna a pintar tota la massa amb oli de coco. Ho posem al forn, ja escalfat, a 180ºC.

-En un bol, bat 3 ous, després afegeix-hi 1/2 got de llet d'arròs i 200g de ricotta.

 
El puré emmotllat
Ous, llet i ricotta tot ben batut
-Un cop passats uns 20 min. treu la base del forn i desemmotlle-la, ara que ja està una mica doradeta ja s'aguanta sola amb la forma de quiche.  Torna a posar-la al forn fins que quedi una miqueta més torradeta i treu-la.

Un cop desemmotllada i torradeta



-Ara barreja el que tens a la paella amb el que tens a bol, que quedi tot ben remenat, i escampa-ho a sobre la quiche. Jo el que m'ha sobrat, ho he passat per la paella i ha quedat com una truita, ja tens sopar!!
-Torna a posar al forn fins que la barreja comenci a quallar.

Barregem bé la guarnició
Escampem sobre la massa i al forn



-Si vols, quan ja casi estigui llesta, afegeix-hi  una mica de formatge ratllat per sobre, i espera a que quedi tot fos!!

Amb formatge ratllat
Llestos!

-Deixa refredar una mica i llestos!!



Si vols fer una versió vegana o sense lactosa pots eliminar el bacó i canviar la ricotta, per alguna crema de llet d'arròs o d'ametlles, i en lloc de formatge ratllat, un cop treta del forn posar-hi una mica de llevat nutricional!
 
Ingredients que he fet servir:

-3 plàtans mascle.
-Suc d'una llimona.
-1 cullerada de llavors de lli.
-2 dents d'all.
-1 carbassó.
-1 ceba de Figueres.
-Bacó al gust. (jo n'hi poso poquet, ben bé per donar gust, i si pot ser de carnisseria millor!!)
-2 grapats grossos d'espinacs frescos.
-3 Ous.
-1/2 got de llet d'arròs
-200g de ricotta. (També podria canviar-se per alguna crema de llet d'arròs o d'ametlla)
-Gruyere, Mozzarella o Parmesà ratllat. (Això si vols es pot canviar per llevat nutricional)

Salut i a cuidar-se gent!!!

"Som el que mengem, més clar l'aigua"!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario