Instagram

lunes, 5 de septiembre de 2016

Si promocionar l'esport, vol dir emmerdar-ho tot, no t'ho compro!!

Marques cursa de Bolvir
 Estic fart de trobar-me cintes de marcatge de curses per els corriolets on acostumo a moure'm. Jo sóc el primer interessat en que s'organitzin curses, i events esportius on podem posar a prova el nostre nivell amb altres participants, però no puc suportar, que els organitzadors els importi un rave l'entorn, on han decidit organitzar l'event.
Porto 3 setmanes veient com per la zona de Ger, Guils i Bolvir, a la Cerdanya, hi ha un munt de cintes de marcatge de la cursa que van organitzar a Bolvir ara ja farà prop d'un mes. Ja n'estic tip!! I personalment crec, que tot el relacionat en el manteniment del medi en aquests tipus d'events està molt mal gestionat. Començant per els organitzadors, passant per les administracions i acabant per els corredors. Som una especie ben curiosa, capaços de mobilitzar les mil i una per salvar l'habitat del cròtal diamantí de l'est, i en canvi, podem cremar milers d'hectàrees  per construir una urbanització luxe sense ni immutar-nos...
Per on anava, crec que tots som una mica culpables de no mantenir els boscos i carreteres netes:
Més restes de la cursa de Bolvir
-Els organitzadors haurien de fer tot el possible per evitar que els corredors tiressin deixalles durant la cursa, i si tot i així no són capaços d'aconseguir-ho, s'haurien de preocupar de netejar i deixar el traçat tal com estava. Sobretot a les grans curses retransmeses per TV, (Tour, Giro, Vuelta) haurien de sancionar amb penalitzacions de temps, o desqualificacions a tots els corredors que llencessin qualsevol embolcall a terra, segur que s'ho pensarien 2 vegades, sobretot els que lluiten per el podi...

-Les administracions haurien de vetllar perquè això es complís, comprovant que no han deixat ni cintes de marcatge, ni restes d'avituallaments, ni cap mena de deixalla en tot el circuit, i si no ho respecten, aplicar sancions i denegant futurs permisos per organitzar altres esdeveniments.
-Els corredors... aquests solen ser els pitjors... Oi que has portat el gel, tota l'estona, ple a la butxaca??  Doncs que et costa portar-lo ara que està buit??!! No puc suportar veure com algú llança sense cap mirament un envàs de barreta o gel a terra, i se l'hi en fot!!!! La mare que... I els pitjors són els professionals, haurien de donar exemple, i són els primers que tiren gels, bidons i tot el que els faci nosa, sense cap mirament (dacord que si tiren un bidó on hi ha gent durarà 2 segons a terra, però si no hi ha ningú allà es queda...) quan tenen 50 cotxes d'assistència, i uns quants gregaris que els podrien recollir tota la merda que van  llançant. No es donen conte que estan donant un exemple de merda a tots els que pugen?? I a 4 flipats que, com que els seus ídols ho fan, doncs ells també, així són més "pro".

Exemplar salvatge en el seu habitat
Avui he decidit fer un experiment, volia sortir a córrer amb un gel a la mà, per comprovar lo dur que pot arribar a ser, però com que no  en tenia cap a casa, he pensat ja en trobaràs algun. Efectivament, al cap d'uns kilòmetres m'he trobat un exemplar adult en bon estat, perfectament camuflat en el seu habitat!!! L'he recollit i m'he proposat carregar-lo a la mà tota la volta! Quan he arribat a casa estava destrossat no notava el braç de l'esforç que m'ha suposat... L'he passat per la meva bàscula i ho he entès tot, no m'estranya que la gent tiri els gels, és inhumà carregar durant kilòmetres i kilòmetres una cosa tant pesant a la mà!!!
Inadmissible carregar tant de pes!


En fi, fa molts anys que dura la cosa, i cada cop hi ha més curses, tant a la muntanya com en carreteretes secundàries  que a tots ens agrada gaudir, quan sortim a pedalar o a córrer. Haig de reconèixer que a les curses de muntanya, sobretot en l'esquí de muntanya, la gent respecta molt més el medi, però com més ens acostem  les ciutats més merda s'acostuma llençar, i, ja em sap greu dir-ho, tot i que no m'agrada generalitzar, però els triatlons s'enduen la palma...

Personalment crec que fins que les administracions no es posin serioses amb el tema, la cosa no canviarà. Ja se que, per un organitzador petit, pot ser un bon maldecap haver de revisar tot el recorregut, però si és incapaç d'assegurar que quedarà tot com estava, que no ho organitzi, jo no tinc perquè veure cada dia la merda que deixen els altres!
És cosa de tots aconseguir que això no segueixi passant, ens hem de conscienciar i, sobretot, educar els que venen tot darrera perquè respectin i gaudeixin l'únic planeta que tenim, i  no deixar-ne passar ni una, tolerància zero!!

Posa el teu gra de sorra, #NoTirisElGel!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario