Instagram

lunes, 3 de octubre de 2016

Canalons vegans de carbassó amb verduretes i cocomel

Després de tant de córrer i pedelar, toca una entrada de teca!!! I aprofitant que ja m'ha arribat el paquet del nostre col·laborador Dr.Goerg, llet, farina i oli de coco, faré una beixamel de coco per llepar-se'n els dits!! Jo en dic Cocomel!! I on millor per posar una cocomel que a uns canalons de carbassó i verduretes??


Per fer la cocomel, fes com si anessis a fer una beixamel normal, però canviant-t'ho tot per coco, és a dir, per fer el rus fes servir oli de coco i farina de coco i per lligar-ho tot, llet de coco.

La Cocomel
-Posa una paella a foc mig amb l'oli de coco i, un cop calent, hi afegeixes poc a poc i sense parar de remenar, la farina, que ja has passat per un colador, per evitar que es facin grumolls.
-Quan ja no et quedi farina segueix remenant durant un parell de minuts perquè la farina quedi una mica torradeta, però que no se't cremi!!!



-Abans de posar-hi la llet, escalfa-la una mica. Aparta la paella del foc, i posa-hi 1/4 de la llet de coco mentre remenes sense parar. Torna la paella al foc, i ara sí, ves tirant la llet a poc a poc, fins que l'hagis tirat tota.
-Seguim remenant durant un parell de minuts i hi afegim la nou moscada, la sal rosa i el pebre al gust.
-Ara tens vàries opcions. Si t'agrada la cocomel més aviat liquida, potser hi hauràs d'afegir un xic de llet remenar i treure-la del foc. Si t'agrada la textura que té, ja la pots reservar. I si en canvi la vols més cremosa, hauràs de mantenir-la una estoneta a foc mig-baix, i sense parar de remenar esperar que agafi la textura que vols.
-Apaga el foc i deixa-la a la paella.

El caneló.
-Com que jo sóc celíac, no puc fer servir els típics canalons de pasta, així que me'l fabricaré amb làmines de carbassó. Amb un pelador, fes làmines del carbassó fins arribar al principi del cor del carbassó, dona-li la volta i segueix laminant. Amb les mides que et donaré dels ingredients, a mi m'han sortit uns 12 canelonets (cada 3 canelonets, més o menys, tenen la mida d'un caneló).
-Quan tinguis totes les làmines guarda el que t'ha sobrat de carbassó.


Anem a per el farcit.
-Talla a quadrats petits la ceba, un moniato petit i dos pastanagues i posa-les a una paella amb oli a foc mig-alt. Mentrestant ves picant a quadrats també, l'albergínia i el carbassó que t'ha sobrat.
-Quan la mescla de la paella comença a agafar un color doradet afegeix-hi l'albergínia i el carbassó i remena-ho tot una mica. Aguanta-ho a foc mig-alt fins que et quedi tot tovet, que ho puguis anar aixafant tot a la paella amb la cullera de fusta.
-Mentre ho vas coent si veus que se t'enganxa, pots afegir-hi una mica d'oli, o com faig jo, anar-hi posant xorrets d'aigua perquè no quedi tant oliós.
-Un cop estigui tot ben melós posa-ho en un pot i, amb una mà de morter, espaxurra-ho fins que agafi una textura així com de carn picada, i llestos ja tenim farcit!




Ara és ben senzill amb una cullera posa una bola de farcit a la punta d'una làmina de carbassó i simplement enrotlla-la i posa-la en una font que pugui anar al forn. Cobreix els canalons amb la cocomel i ja els pots posar al forn Pre-calentat a 200ºC. Deixa-l'hi uns 5-7 minuts, com que tant la cocomel, com el farcit ja estan fets, només has d'esperar que s'escalfi una mica el carbassó. Un cop passat el temps treu els canalons i posa-hi per sobre una bona capa de formatge ratllat. Per poder dir que són vegans jo hi he posat un formatge vegetal (a base de llet de coco) que fos queda bastant bo, però si t'és igual pots posar-hi qualsevol formatge que vulguis per gratinar per sobre. Posa el forn a gratinar i torna-hi a posar la font, fins que quedi el formatge de color dorat, ben torradet!




Ingredients que he fet servir per a 12 canelonets (4 canalons normals):

-25g d'oli de coco Dr.Goerg
-25g de farina de coco Dr.Goerg 
-400ml de llet de coco Dr.Goerg
-1 cullereta de nou moscada
-Sal rosa
-Pebre
-2 carbassons
-1 ceba grossa
-1 moniato no molt gros 
-2 pastanagues
-1 albergínia

Ja em diràs que et semblen!! Recorda que som el que mengem!! Bon apetiiii!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario